Симеон от Лимож чака повиквателна за националния

https://mreja.bg/komentar/simeon-ot-limozh-chaka-povikvatelna-za-nacionalniya/78351 Mreja.bg
Симеон от Лимож чака повиквателна за националния


19-годишният защитник е звездата на “Газалек Аячо”

Българин от Лимож е един от най-големите таланти във Франция. Заради това дори “Онз Мондиал” отделя специална статия за защитника на “Газалек Аячо”.

Симеон Петров е защитник и играе в юношите до 19 години на клуба, който е един от най-силните в първенството.

Момчето признава, че с удоволствие би играл и за Франция, и за България, стига някой да му прати повиквателна.

“Да си призная честно, нямам предпочитание. Ако се наложи да избирам, тогава ще мисля”, казва Симеон.

“По принцип не съм често в България. Лятото ходя там, за да се видя с близките си”, обяснява Симеон в интервюто за престижното списание.

Негов идол бил Върджил ван Дайк и искал да стане като него.

“Роден съм в Лимож, там започнах да играя футбол на 9-годишна възраст. Цялата ми кариера мина там, преди да се преместя на 17 в “Аячо”. Родителите ми са българи, но съм роден във Франция и винаги съм живял тук. Никога не съм играл в България, защото семейството ми живее във Франция, започнах в клуба на моя град. Това бе по-логично, отколкото да променям страната, за да играя футбол”, обяснява българският талант.

“Все още не знам кое място предпочитам между Лимож, Корсика и България. В Лимож са мама и татко, в България имам второ семейство - на баба и дядо, а в Аячо имам своята страст, футбол и брат ми, който е с мен”, допълва той. (24часа)

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.