Само лекари ще могат да управляват спа центрове

https://mreja.bg/komentar/samo-lekari-shte-mogat-da-upravlyavat-spa-centrove/78134 Mreja.bg
Само лекари ще могат да управляват спа центрове


Само лекар с призната медицинска специалност по физикална и рехабилитационна медицина може да ръководи лечебната дейност в балнеолечебни и спа центрове. В уелнес центровете тези лица трябва да имат висше образование от акредитирано висше учебно заведение. Това са част от изискванията, описани в приложенията на нова наредба за сертифициране на спа и уелнес центрове, която туристическото министерство е пуснало за обществено обсъждане.

В документа са изредени какви помещения трябва да има в един съвременен центъра за такива процедури. Например в спа центровете трябва да има поне едно сухо помещение с висока температура, поне едно влажно и поне едно помещение за контрастни процедури, например шоков басейн, контрастен душ, шоково ведро и др.

По ръбовете на басейните трябва да е написано каква е дълбочината на съответното място и се забранява да се слагат трамплини за скачане във водата.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.