Румен Радев ще участва в "Летния Давос" в китайския град Далян

https://mreja.bg/komentar/rumen-radev-shte-uchastva-v-letniya-davos-v-kitayskiya-grad-dalyan/78330 Mreja.bg
Румен Радев ще участва в "Летния Давос" в китайския град Далян


Президентът Румен Радев, който е на държавно посещение в Китай, ще участва днес в церемонията по откриването на Световния икономически форум в Далян, известен като "Летния Давос", предава БТА.

Радев ще направи изказване в рамките на сесията "Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт". Българският президент ще се срещне с Клаус Шваб, основател и президент на Световния икономически форум в Давос.

По инициатива на Шваб и тогавашния премиер на Китай Уън Дзябао през 2007 г. в североизточния пристанищен град Далян се състои учредителната "Годишна среща на новите шампиони". Годишната среща в Китай е известна като "Летния Давос" и е втората основна проява на Световния икономически форум, наред с годишната среща през зимата в Давос, Швейцария. От 2007 г. "Летният Давос" се провежда всяка година, последователно в град Далян и град Тиендзин, през месец септември. Идеята за подобна годишна среща на бързо развиващи се компании, наречени "новите шампиони", е издигната от професор Клаус Шваб през 2005 година.

В Далян държавният глава ще има среща и с губернатора на китайската провинция Хъбей Сю Цин.

По-късно президентът Радев ще отпътува за Пекин.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.