Разширяват гробището в Добрич с нова концепция

https://mreja.bg/komentar/razshiryavat-grobishteto-v-dobrich-s-nova-koncepciya/78416 Mreja.bg
Разширяват гробището в Добрич с нова концепция


На по-комплексно решение на проблемите на гробищния парк в Добрич залага общината. Досега на Общинския съвет бяха предлагани отделни и малки парцели – от 4-5 дка, за закупуване, които вършеха работа в кратък период. Имало е случаи, когато не е имало гробни места. На последното си заседание Общинският съвет на Добрич гласува гласува по предложение на кмета Йордан Йорданов гробищният парк в града да бъде разширен чрез одобряване на Проект за подробен устройствен план - план за застрояване на определен брой частни имоти.

Новата територия включва 97 поземлени имота и е с площ 18,5 хектара, граничещи от север с път и лозя, от изток с последната алея на съществуващото гробище, от юг - околовръстен път и от запад – земеделска земя.

В приетия план за застрояване са определени главна и второстепенна мрежа, в тясна връзка и като продължение на съществуващата алейна мрежа на гробищния парк, място на осветителни тела, на чешми, вход – изход, паркинги, площите за озеленяване, места за контейнери за отпадъци и чешми, парцелите с гробни места.

Християнската гробищна част е 152,9 дка, а мюсюлманската - 32,92 дка. Според специалисти от Обредния дом, гробните места в мюсюлманската част са на изчерпване – има свободни около 70, които се очаква да се запълнят за период от около 6 месеца. В християнската част има наличие на около 500 гробни места, които ще бъдат заети за 6-8 месеца.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.