Радев връчва ордени на 4-ма бележити българи в понеделник

https://mreja.bg/komentar/radev-vrachva-ordeni-na-4-ma-belezhiti-balgari-v-ponedelnik/78512 Mreja.bg
Радев връчва ордени на 4-ма бележити българи в понеделник


На 8 юли, понеделник, от 11.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Изявеният спортен деятел Христо Меранзов ще бъде удостоен с орден „Стара планина“ първа степен за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта.

Президентът Румен Радев ще награди журналиста и мореплавател Дончо Папазов с орден „Стара планина“ първа степен за принос в областта на спорта, науката и журналистиката.

На церемонията проф. д-р Цекомир Воденичаров ще бъде отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за заслугите му за развитието на медицинската наука и за утвърждаването на факултетите по обществено здраве в системата на висшето образование.

Държавният глава ще връчи орден „За военна заслуга“ първа степен на о. р. генерал-майор Александър Александров. Легендарният ни космонавт ще бъде отличен за развитието и укрепването на въоръжените сили и за приноса му за националната сигурност на страната.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.