Почина президентът на Тунис (Обновена)

https://mreja.bg/komentar/pochina-prezidentat-na-tunis-obnovena/78195 Mreja.bg
Почина президентът на Тунис (Обновена)


92-годишният президент на Тунис Беджи Каид Есебси почина, след като е бил отведен въм военна болница, тъй като бил сериозно болен, съобщи тунизийската телевизия Еннахар.

Съветникът на Есебси Фирас Гефрех каза в Twitter, че президентът е в "критично състояние". Съобщението дойде след два самоубийствени атентати в Тунис срещу силите за сигурност, при които един полицай беше убит и осем души – ранени.

Есебси, първият демократично избран президент на страната, дойде на власт през 2014 г., три години след въстанието на Арабската пролет, свалило дългогодишния диктатор Зин Бен Али и предизвикало бунтове в няколко арабски държави.

Есебси бе за кратко хоспитализирана и миналата седмица. Наскоро той обяви, че няма да се кандидатира отново на изборите през ноември, заявявайки, че по-млад човек трябва да ръководи страната.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.