По време на посещението на Макрон в Белград ще бъдат подписани около 20 споразумения

https://mreja.bg/komentar/po-vreme-na-poseshtenieto-na-makron-v-belgrad-shte-badat-podpisani-okolo-20-sporazumeniya/78562 Mreja.bg
По време на посещението на Макрон в Белград ще бъдат подписани около 20 споразумения


Над 20 споразумения е планирано да бъдат подписани по време на двудневната визита в Белград на президента на Франция Еманюел Макрон. Това заяви днес по националната телевизия сръбският президент Александър Вучич, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Макрон пристига за два дни в Белград, което е голяма чест за Сърбия. Ние ще подпишем над 20 различни споразумения. Тази визита е много важна за нас, каза Вучич. Ние ще говорим за нашето политическо сътрудничество, за икономическото сътрудничество и непременно за Косово, каза президентът.

В понеделник сръбският вестник "Блиц" съобщи, че Макрон ще пристигне в Белград на 15 юли тази година. Отбелязва се, че главни теми на посещението на Макрон в Сърбия ще бъде темата на Косово и въпросът за присъединяването на Сърбия към ЕС. В програмата на визитата, според вестника, са включени преговори с президента на Сърбия Александър Вучич, разширена среща на делегациите, а също посещение на мемориала на защитниците на Белград и паметника в благодарност на Франция на Калемегдан. Сръбските медии отбелязват, че това ще бъде първото посещение на френски президент за последните 18 години.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.