Пеевски: Христо Иванов 9 месеца пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми

Делкането е да бъде сигурен как ще се избере висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд, заяви председателят на ПГ н ДПС

https://mreja.bg/komentar/peevski-hristo-ivanov-9-meseca-pi-mazno-tursko-kafe-v-moya-kabinet-i-sedeshe-v-skuta-mi-2/128024 Mreja.bg
Пеевски: Христо Иванов 9 месеца пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми

Делкането е да бъде сигурен как ще се избере висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд, заяви председателят на ПГ н ДПС

В залата се случи нещо нечувано. Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа. Заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Това е скандално“, подчерта той.

„По другите теми - обида не може да има. Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор. И за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично седя зад думите си. Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината“, заяви Пеевски.

„Битката е за КПКОНПИ и за прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата“, категоричен беше Пеевски.

„Имаше добри разговори за Конституцията, как всичко ще е прозрачно, Венецианската комисия каза кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга като каза да не ги слагаме регулаторите, да уредим само в Конституцията, че може да има регулатори, които да се решат в друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента.

Логично е, когато има определени парламентарни групи – управляващи, опозиция, подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори, за цялата държава. А не да бъдат делнати 50 на 50“, каза той.

„И да спрат приказките вече как ГЕРБ са с ДПС. Кое е лошото на ДПС? 9 месеца, че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми докато се случи Конституцията? И всичките ми идваха час през час, докато направим промените, които са важни за България, и ние ги направихме за хората. Сега ще ми казва днес в интервю за „Дневник“, че отново ще извади темата за ДПС. Коя бе, Христо, приятелю мой“, попита той.

"Темата е, че ДПС е най-национално отговорната партия и крепи това правителство 9 месеца. Ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо, искам да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши. Вие сте ми ясни“, завърши Пеевски. 

Източник: blitz.bg

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.