Нови препоръки срещу замърсяването на въздуха в домовете във Великобритания

https://mreja.bg/komentar/novi-preporaki-sreshtu-zamarsyavaneto-na-vazduha-v-domovete-vav-velikobritaniya/78278 Mreja.bg
Нови препоръки срещу замърсяването на въздуха в домовете във Великобритания


Британската здравна служба издаде нови препоръки, в които обяснява колко е важно хората да намалят замърсяването на въздуха в домовете си, съобщи в. "Мейл он сънди", цитиран от БТА. 

Въздухът в домовете се замърсява от много неща - готвене, влага, аерозоли, огън, тютюнопушене, препарати за чистене. Те могат да раздразнят белите дробове, да предизвикат астма.

Затова е добре дрехите да не се сушат в помещенията, а ако няма друг избор, трябва да се остави отворен прозорец, за да излиза влагата.

Прозорецът трябва да са отворени и когато е включена печка, когато се използват свещи, аерозоли, препарати за почистване, дори когато човек си взима душ или вана.

Много важна е вентилацията на дома. Ако вентилаторните шахти са блокирани или вентилаторите не работят, трябва да бъдат поправени. Всякакво изтичане на вода трябва да бъде ремонтирано бързо. Пушенето в дома е крайно нежелателно. Препоръките за работа с бои, разтворители и лепила трябва да се спазват.

"Въздействието на мръсния въздух на улиците върху здравето е добре известен. токсичният въздух у дома също може да е невидим убиец, особено за страдащите от астма" - каза д-р Анди Уитамор, говорител на организацията "Астма Великобритания".

Бременните жени, малките деца, възрастните и болните хора, които стоят повече дума у дома, са особено уязвими.

Други рискове за замърсяване на въздуха в домовете са малките стаи и използването на жилището от много хора. Понякога навън е толкова шумно и въздухът е толкова лош, че хората не смеят да отворят прозорците си.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.