Никола Тодоров: Ще затворя БНТ отвътре, ако стана наеин шеф

https://mreja.bg/komentar/nikola-todorov-shte-zatvorya-bnt-otvatre-ako-stana-naein-shef/78395 Mreja.bg
Никола Тодоров: Ще затворя БНТ отвътре, ако стана наеин шеф


"Целият ми творчески път е бил за тази телевизия. Като оператор съм имал щастието, късмета да снимам по целия свят изключително интересни събития", каза Тодоров на изслушването за шеф на БНТ. Той работи в националната телевизия от 1968 г., завършил е Журналистика.

Няма да представя концепцията, която депозирах, защото в последния месец се появиха данни за огромни дефицити в бюджета на телевизията. Моята концепция ще бъде за спасяването на БНТ, заяви Тодоров на изслушването пред СЕМ.

"БНТ е алтернатива сама на себе си. Тя и в спасяването си няма друга алтернатива, няма кой да я спаси. Няма кой да я спаси", обясни той и цитира интервю на бившия директор на Националната телевизия Константин Каменаров пред в. "24 часа": "Каменаров споменава 25 млн. лв. целева субсидия за техника и строителство. Къде са техниката и строителството. Къде са тези пари? Не знам какво става", казва кандидатът за нов шеф на БНТ.

"Аз виждам спасението на БНТ в това да затворя телевизията отвътре. Да затворя изтичането на средства. Това не трябва да ви стряска. Трябва телевизията със собствени средства да се спаси. Сама да произвежда съдържанието си. Няма реално заплащане за хората ни, затова напълнихме другите телевизии с подготвени кадри от БНТ", казва още той.

Според него с използването на целия човешки и интелектуален ресурс на телевизията, с качествена програма да се вдигне рейтингът, а от там ще дойдат спонсори, рекламодатели и приходи на БНТ.

Тодоров даде пример с това, че за три предавания месечно продуцентът на външна продукция получава 700 хил. лв.

"120 милиона ги няма. Пътят е това - затваряне на телевизията отвътре и правим само вътрешни продукции", заяви неколкоктратно той. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.