Немска фирма инвестира 13 млн. евро в Русе, осигурява 200 работни места

https://mreja.bg/komentar/nemska-firma-investira-13-mln-evro-v-ruse-osiguryava-200-rabotni-mesta/78217 Mreja.bg
Немска фирма инвестира 13 млн. евро в Русе, осигурява 200 работни места


Българска дъщерна фирма на Lindner Group, Германия, за производство на фасадни елементи ще инвестира във фабрика в Русе, стана ясно от среща на представителите й с кмета на Русе Пламен Стоилов и неговия екип. Инвестицията, която предстои да бъде реализирана, е в размер на 13 млн. евро и ще осигури близо 200 нови работни места.

Кметът Пламен Стоилов заяви по време на срещата, че Община Русе продължава активно да подкрепя бизнеса. „Приветстваме екологичните и чисти производства в нашия град“, заяви още Стоилов. По думите на Вернер Хофман, управител на фирмата, новата производствена база в Русе ще е разположена на площ от 67 000 m².

„Като дъщерно дружество на Lindner, нашата нова компания в България – Линднер Билдинг Енвелъп Инженеринг ЕООД, има няколко предимства: Ние можем да произведем всички компоненти на сградната обвивка, включително специално разработени решения за индивидуални фасади“, заяви Хофман. „Разполагайки с квалифициран персонал с богат опит в проектирането, производството и монтажа, ние искаме да се развиваме експанзивно и непрекъснато да увеличаваме обема на продукцията си“, добави г-жа Попова, прокурист и ръководител отдел в Линднер България ЕООД.

Фирмата иска да предложи програма за обучение в България, която да осигури разширяване на екипите от специалисти на Lindner по целия свят. Представителите на Линднер подчертаха, че предимствата, улеснили избора на град Русе за място за изграждане на новата производствена база, са стратегическото му местоположение на брега на р. Дунав и в близост до границата с Румъния, както и Русенският университет „Ангел Кънчев“ и многото добри професионални гимназии. Според тях, продуктите „Линднер“ се произвеждат от естетически издържани материали, които гарантират високо качество и отлични резултати. Екологично тествани и отговарящи на всички технически изисквания, те гарантират, както здравословни и безопасни условия на труд, така и опазването на околната среда. Те са сертифицирани по изискванията на LEED, както и ISO 9001, 18001 и 14001.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.