Не дадоха на седмокланици да ползват формули по математика, родители искат компенсации

https://mreja.bg/komentar/ne-dadoha-na-sedmoklanici-da-polzvat-formuli-po-matematika-roditeli-iskat-kompensacii/78147 Mreja.bg
Не дадоха на седмокланици да ползват формули по математика, родители искат компенсации


Родители от Стара Загора сигнализират за нарушение при провеждането на изпита по математика след 7 клас в VI ОУ „Свети Никола”. По думите им, квесторите не са дали на учениците да ползват разрешените формули, а това е повлияло на резултата им, съобщи бТВ.

„Формулите не са им предоставени в първия модул, а във втория, където вече те не са необходими. Така целят випуск седмокласници са ощетени. Те не са могли да използват формулите и да си решат задачите”, каза Николай Иванов, който е родител.

Майка на седмокласник обясни, че децата са поискали да използват формулите, но те не са им били предоставени.

Според министерство на образованието и науката, децата трябва да получават математическите формули в началото на изпита.

Директорът на училището Дарина Гайдарова призна за пропуска. „Беше извършен предварителен инструктаж на квесторите, но е факт, че математическите формули са предоставени по-късно. Те не бяха част от общия комплект материали, който предварително се раздава на квесторите. Това е пропуск на цялата комисия, аз поемам отговорност”, заяви организаторът на изпита Стоянка Тонева.

Родителите настояват от МОН да се намеси и да компенсира децата им заради по-ниските резултати.

„Ние получихме сигнала в понеделник, проверката ще приключи утре, защото обект на проверката е цялостната организация на изпита по математика. Всички виновни лица ще понесат своята административна отговорност. На този етап не мога да се ангажирам дали децата ще бъдат компенсирани ”, коментира Татяна Димитрова, директор на РИО-Стара Загора.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.