Най-голямото училище в община Несебър ще посрещне следващата учебна година с нова визия

https://mreja.bg/komentar/nay-golyamoto-uchilishte-v-obshtina-nesebar-shte-posreshtne-sledvashtata-uchebna-godina-s-nova-viziya/78409 Mreja.bg
Най-голямото училище в община Несебър ще посрещне следващата учебна година с нова визия


След края на учебната година и финала на Международния турнир „Математика без граници" за най-голямото училище на територията на Община Несебър стартират строителните работи по проекта „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър“, финансиран по подмярка 7.2 от „Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.”. Отпуснатите средства са на стойност 1 681 000 лв. и включват безвъзмездна финансова помощ, предоставена чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, и национално съфинансиране.

Освен саниране на сградата - ремонт на покрива на училището, полагане на топлоизолация по фасадите, подмяна на дограмата, проектът включва и ремонт на спортните площадки. Ще се изградят две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално игрище с нова настилка от изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно игрище с тартанова настилка, ще се положи тартанова настилка върху атлетическата писта. Също така ще се монтират подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, ще се изгради комбинирана мултифункционална тренировъчна конструкция за стрийт фитнес. Ще се монтират 3 броя тенис маси за външно ползване и ще се поставят трибуни отстрани.

Така за новата учебна година най-голямото училище на територията на Община Несебър ще посрещне своите възпитаници с обновен и модерен облик.

Всички строителни и помощни дейности ще бъдат съсредоточени в рамките на училищния двор и сграда и няма да възпрепятстват нормалното протичане на туристическия сезон в Несебър.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.