Министър Бисер Петков разгледа социални центрове в Елена

https://mreja.bg/komentar/ministar-biser-petkov-razgleda-socialni-centrove-v-elena/78483 Mreja.bg
Министър Бисер Петков разгледа социални центрове в Елена


Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков бе на работно посещение в Елена. Най-напред той посети Дневния център за деца и младежи с увреждания. Разговаря с децата и персонала и остана с отлични впечатления от качеството на предлаганата социална услуга, предадоха от общината. Центърът се посещава ежедневно от близо 30 деца, които са включени в занимания по приложно изкуство, готварство, цветарство, посещават часове по арт терапия и трудотерапия.

Министър Петков се запозна и с дейността на новия Център за ранна интервенция, изграден по проект „Социално включване“. Той работи с деца до 7 години и техните родители от семейства в неравностойно положение, малцинствени групи и с деца с увреждания. И още една социална услуга бе представена на министъра, стартиралия от началото на юли нов Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, който до края на месеца ще приеме първите потребители.

На среща с кмета инж. Дилян Млъзев, зам.-кмета Десислава Шопова, председателя на ОбС Стоян Златев и експерти министър Петков благодари на общината и служителите за доброто качество на предоставяните социални услуги. Беше обсъдено Социалният тяхното развитие, също състоянието на пазара на труда и заетостта в Еленския регион.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.