Мигрантите от "Алан Курди" могат да слязат в Малта, но ще заминат за други страни от ЕС

https://mreja.bg/komentar/migrantite-ot-alan-kurdi-mogat-da-slyazat-v-malta-no-shte-zaminat-za-drugi-strani-ot-es/78546 Mreja.bg
Мигрантите от "Алан Курди" могат да слязат в Малта, но ще заминат за други страни от ЕС


Шейсет и петимата мигранти, спасени от кораба "Алан Курди" на германската хуманитарна организация "Сий Ай", ще могат да слязат на брега в Малта, но ще бъдат незабавно прехвърлени в други страни от ЕС, съобщиха ДПА и Франс прес, цитирайки малтийското правителство.

Малта е водила днес разговори по този въпрос с Европейския съюз и Германия. Постигната е договорка, че мигрантите, които се намират на кораб в международни води, ще бъдат взети от малтийски военен кораб и откарани в малтийско пристанище, посочва БТА.

След това те незабавно ще бъдат прехвърлени в други страни от ЕС. Никой от мигрантите няма да остане в Малта, подчерта малтийското правителство. Сделката предвижда ЕС да приеме и поне половината от други 58 мигранти, спасени от малтийския флот.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.