Меркел: Надявам се да постигнем компромис за ключовите постове в ЕС

https://mreja.bg/komentar/merkel-nadyavam-se-da-postignem-kompromis-za-klyuchovite-postove-v-es/78321 Mreja.bg
Меркел: Надявам се да постигнем компромис за ключовите постове в ЕС


Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че продължава да се надява на компромис при номинациите за ключовите постове в Европейския съюз, след прекратяването до утре на срещата на високо равнище, посветена на този въпрос, предаде Франс прес.

Обсъжданията са "сложни", каза Меркел, но добави, че се надява, че "с добра воля ще бъде постигнат компромис", предава БТА.

Холандският премиер Марк Рюте днес каза, че процесът по разпределяне на постовете в Европейската комисия е "невероятно сложен" и че не е сигурно дали до утре ще бъде постигнато решение, предаде Ройтерс.

Рюте отказа да коментира съобщенията, че холандският политик Франс Тимерманс се е очертал като силен кандидат за председател на Еврокомисията.

"Невероятно сложно е. Има толкова много политически фракции", каза Рюте и добави, че някои от фракциите остават разделени помежду си.

Изпълняващата длъжността канцлер на Австрия Бригите Бирлайн заяви, че предложение за разпределението на висшите постове в ЕС се е провалило заради липса на достатъчен баланс.

"Позицията ни беше, че балансът в целия пакет липсва", каза Бирлайн пред журналисти.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.