Менда Стоянова: Не смятам, че отсъствието на Цветанов ще повлияе негативно

https://mreja.bg/komentar/menda-stoyanova-ne-smyatam-che-otsastvieto-na-cvetanov-shte-povliyae-negativno/78558 Mreja.bg
Менда Стоянова: Не смятам, че отсъствието на Цветанов ще повлияе негативно


"Господин Цветанов подаде своята молба за напускане на Изпълнителна комисия и зам.-председателското си място в партията още в края на май и затова беше свикано Националното събрание. В този смисъл то вчера се проведе, Цветанов и Румяна Бъчварова бяха освободени по тяхна молба. Тя отива посланик в Израел. И събранието взе решение за попълване на двама нови членове - Цвета Караянчева и Тодор Тодоров, координатор на партията от Силистра". Това заяви по БНТ Менда Стоянова след Националното събрание на ПП ГЕРБ вчера и оставката на Цветанов от ръководните постове в партията. 

На въпроса ще окаже ли влияние отсъствието на Цветанов на подготовката и организацията на местните избори, тя каза: "Организацията трябва да бъде малко по-различна, Цветанов досега беше шеф на щаба и изпълняваше всички координационни функции, сега този процес ще се поеме от повече хора. Самата изпълнителна комисия ще е и по-активната част от този процес. Отново ще има предизборен щаб, но за разлика от друг път това няма да бъде концентрирано в един човек, а ще бъде задача на повече хора. Когато повече хора се включат в определена дейност, тя се демократизира, дава се възможност за различни идеи, което може да се окаже положително". 

"Цветанов отдаде много от своите сили и личен живот за ГЕРБ, тази строителна работа вече е завършена, структурите функционират, така че смятам, че неговото отсъствие няма да повлияе негативно", категорична беше Стоянова.  

"В устава ни бяха направени някои кардинални промени, а то не е необходимо. Беше намален броят на заместник-председателите от трима на двама. Към Изпълнителна комисия се създава един помощен орган - етична комисия. Правата и задълженията на изпълнителната комисия са записани в устава, но за да се реагира на множеството сигнали, трябва да имаме подходящ отговор", каза още Менда Стоянова.

По думите ѝ структурата на етичната комисия не е фиксирана, на първо време ще бъде формиран екип от по-малко хора, с познания в различни области.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.