Марияна Николова се срещна с българската общност в Канада

https://mreja.bg/komentar/mariyana-nikolova-se-sreshtna-s-balgarskata-obshtnost-v-kanada/78448 Mreja.bg
Марияна Николова се срещна с българската общност в Канада


Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с представители на българската общност в Торонто в македоно-българския източноправославен катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий”. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Основната тема, която се открои при разговорите с нашите сънародници, е развитието на България и какви са възможностите за реализация у нас. Вицепремиерът подчерта, че икономиката на страната ни е стабилна с възходящ тренд, като даде пример с показателите за нарастване на инвестициите, предвидимата данъчна политика и откриването на нови добре платени работни места. „Ние имаме нужда и от нашите сънародници зад граница, искаме те да се завърнат и правителството се стреми да създаде добри условия това да се случи“, отбеляза заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика пред българите в Канада. Тя подчерта, че натрупаният им опит и квалификация ще дадат силен тласък на българския бизнес, който има нужда от качествени специалисти.

По-рано през деня вицепремиерът Николова посети българската източноправославна църква „Св. Иван Рилски” в Ниагара Фолс. Храмът е основан през 60-те години на миналия век от български политически емигранти в Канада и група кримски българи, репресирани от съветския режим. Вицепремиерът предостави на църковното настоятелство детски библии на роден език, а на двата храма дари напрестолни кръстове от България.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.