Маказа и Кулата отесняха

https://mreja.bg/komentar/makaza-i-kulata-otesnyaha/78292 Mreja.bg
Маказа и Кулата отесняха


Километричните опашки блокираха на практика ГКПП Кулата и Маказа от петък до неделя. Пак часове наред изнурително чакане и похабени нерви. И така е почти винаги през почивните дни и летния сезон от години наред. Този път от Гранична полиция обясниха тапите с това, че стотици родители пътували с децата си без задължителното копие на декларация и се е налагало документът да се снима от служителите.

Винаги се намират обяснения за опашките по пунктовете с Гърция, но те не могат да скрият основния проблем. А той е, че тези пунктове нямат капацитет да поемат увеличаващия се поток от автомобили в натоварените дни и тормозът ще продължава, докато той не бъде решен. Затова КПП-тата трябва да бъдат разширени с допълнителни ленти и още служители, които да обслужват пътниците. Вярно е, че има и други инфраструктурни проекти в страната, които не търпят отлагане, но разширяването на пунктовете и подобряването на организацията на преминаване трябва да бъдат приоритет №1 за държавата, защото пряко засягат гражданите.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.