Мадуро предложи преговори на опозицията. Гуайдо: Никога не се преговаря с диктатура

https://mreja.bg/komentar/maduro-predlozhi-pregovori-na-opoziciyata-guaydo-nikoga-ne-se-pregovarya-s-diktatura/78391 Mreja.bg
Мадуро предложи преговори на опозицията. Гуайдо: Никога не се преговаря с диктатура


Президентът на Венецуела Николас Мадуро каза, че е готов да преговаря с опозицията за изход от политическата криза. Часове по-късно обаче опозиционният лидер Хуан Гуайдо отвърна, че "c" да се преговаря с "диктатура", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мадуро и Гуайдо изпратиха през май свои представители в Осло за разговори, насърчени от правителството на Норвегия. Те обаче не успяха да постигнат някакво споразумение. В събота запознати с преговорите казаха пред Ройтерс, че те ще бъдат подновени тази седмица.

Гуайдо обаче заяви вчера, че "няма официално изявление, че ние ще участваме в един нов кръг" на диалога. "Никога не е добро време да се разговаря с похитители, нарушители на човешките права и с диктатура", подчерта венецуелският опозиционен лидер пред репортери в контролираното от опозицията Национално събрание, чийто председател е той.

Досега са известни малко детайли за разговорите в Осло между представителите на Мадуро и Гуайдо, който през януари се самопровъзгласи за президент, обявявайки за незаконни изборите през май м. г., на които президентът бе преизбран на своя пост.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.