Китай разширява достъпа за чужди инвестиции в 7 области

https://mreja.bg/komentar/kitay-razshiryava-dostapa-za-chuzhdi-investicii-v-7-oblasti/78315 Mreja.bg
Китай разширява достъпа за чужди инвестиции в 7 области


Според публикуваните от китайското правителство специални правила за достъпа на чуждестранни инвестиции, от 30 юли ограничението за чужди капитали в сектори като корабните агенции, газоснабдяването на градовете, киноиндустрията, посредническите агенции в шоубизнеса, телекомуникациите, проучванията и разработките на нефтени и газови находища ще продължат да се облекчават или ще бъдат премахнати, предаде bulgarian.cri.cn.

Експерти заявиха, че тази промяна е знак за все по-голямото отваряне на Китай към света, а разширяването на достъпа на чужди капитали отговаря на очакванията на международната общност.

Заместник-директорът на института за изследвания на международния пазар при Министерството на търговията на Китай Бай Мин каза, че тези мерки са приети доброволно. „От друга страна по-нататъшното отваряне ще даде по-голямо право на глас на Китай в глобалното управление на икономиката и ще помогне за разрешаването на търговските търкания в бъдеще."

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.