Изчезналият Сашко, Ковид и войната, каква е връзката между тях?

https://mreja.bg/komentar/izcheznaliyat-sashko-kovid-i-voynata-kakva-e-vrazkata-mezhdu-tyah/55523 Mreja.bg
Изчезналият Сашко, Ковид и войната, каква е връзката между тях?

Доц. Околийски, експерт в офиса на СЗО сподели, че  случаят с изчезналото дете от Перник го е накарало да се чувства горд, като от много време не е изпитвал подобни емоции. Тогава хората показали топлина и се обединили около една обща дори национална кауза.


Той е анализирал ситуацията, като смята, че за това безпрецедентно обединение в новата ни история имат отношение и здравната криза с Коронавируса и войната в Европа. Имено тези 2 събитие през последните почти 3 години са причинили липсата на добри новини. Всекидневно бяхме облъчвани от рисковете, проблемите и прогноза за тях.


Освен това и като цяло българите се определят, като доста нещастен народ и са винаги в дъното на класациите от този вид.


В цялата тази ситуация хората се чувстват безпомощни и обезверени, като в издирването на Сашко са видели благородна кауза, в която да се включат проактивно и да бъдат обединени.


А откриването на Сашко жив и здрав бе лъч надежда не само за щастливия баща, но и за всички нас, въпреки трудните времена, през които преминаване. Това показва, че има и оптимистичен вариант в развитието на България.


Източник: blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.