Иванчева на крака в кабинета на Ушев за жребий кой ще я съди

https://mreja.bg/komentar/ivancheva-na-kraka-v-kabineta-na-ushev-za-zhrebiy-koy-shte-ya-sadi/78166 Mreja.bg
Иванчева на крака в кабинета на Ушев за жребий кой ще я съди


Председателят на апелативния спецсъд Георги Ушев оглави тричленния състав, който на втора инстанция ще решава делото Иванчева. Това е показал жребий сред 5 съдебни състава. Другите 2-ма съдии са Мариета Неделчева, която е докладчик по делото, и Стоян Тонев.

Рулетката е била завъртяна в понеделник в 17 ч. За целта осъдените за подкуп на първа инстанция Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са присъствали лично в кабинета на Ушев. Там се тегли жребият. Те искали да убедят, че няма да има манипулации при разпределението на делото. Медии не са канени.

Преди Иванчева и Петрова да се озоват на ул. “Черковна” 90, възникнал проблем. Трябвало да се реши кой съд да им позволи да напуснат апартаментите си, тъй като двете са под домашен арест. След известна суматоха Ушев разписал документа. Иванчева и Петрова атакуват присъдите си от по 20 и 15 г. затвор, дадени им за поискан подкуп за 187 500 евро от предприемача Александър Ваклин. Заедно с тях осъден като посредник е и Петко Дюлгеров. Неговата присъда е 12 г. затвор.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.