Информационна кампания за подкрепа на бизнеса стартира от Северозапада

https://mreja.bg/komentar/informacionna-kampaniya-za-podkrepa-na-biznesa-startira-ot-severozapada/78323 Mreja.bg
Информационна кампания за подкрепа на бизнеса стартира от Северозапада


Монтана бе домакин в понеделник на информационна среща „Растем заедно“, организирана от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия , Българската стартъп асоциация и Микрофинансираща институция „Джобс“, група към Българска банка за развитие. Събитието се организира с подкрепата на Областна администрация Монтана. "Нашият регион има нужда от подкрепа на бизнеса, на иновационното мислене и нови бизнес идеи", заяви зам.- областният управител Нина Петкова.

Участниците в информационната среща се запознаха с дейността и целите на Националния иновационен фонд. Изплатени са досега 49 милиона лева. Представени бяха новите финансови продукти на Микрофинансиращата институция „Джобс“ към Българска банка за развитие. От Българската стартъп асоциация презентираха дейността си като мост между стартъпите и държавата и доказаха, че държавата не е само София.

Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд ще се проведе по нови правила. „Целта на корекцията е да се улеснят фирмите при работата им с Националния Иновационен фонд, както и оценката, мониторинга и последващото разплащане на класираните проекти.“, обобщи д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Експертите на трите организации ще запознаят с работата си бизнеса и в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Търговище, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово и Монтана.

Предприемачите могат да кандидатсват с проекти до 500 000 лева.

Наличният финансов ресурс за Десетата конкурсна сесия е 4.5 млн. лв. Те се отпускат като безвъзмездна държавна финансова помощ за проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност.

Експертите от МФИ „Джобс“ представиха пред фирмите своите кредитни продукти с гаранционно покритие, реализирани с помощта на съответните гаранционни механизми от страна на Европейския Инвестиционен Фонд. За тях могат да кандидатстват стартиращи микро- и малки предприятия, включително и земеделски производители.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.