Халф от Първа лига в идеален отбор на купата на Африка до Салах, Мане и Марез

https://mreja.bg/komentar/half-ot-parva-liga-v-idealen-otbor-na-kupata-na-afrika-do-salah-mane-i-marez/78498 Mreja.bg
Халф от Първа лига в идеален отбор на купата на Африка до Салах, Мане и Марез


Първа професионална лига може да се похвали с футболист, който влезе в идеален отбор на купата на Африка.

Халфът на доминатора в българския футболен елит “Лудогорец” и националния тим на Мадагаскар Анисе Абел е сред 11-те играчи, които са се представили най-добре на постовете си в груповата фаза на континенталното първенство.

Така кадърът на разградския клуб попадна в престижна компания. В идеалния отбор на груповата фаза личат имена на звезди от световен калибър като футболистите на европейския клубен първенец “Ливърпул” Мохамед Салах и Садио Мане и на шампиона на Англия “Манчестър Сити”.

Анисе записа името си в историята, след като вкара първия гол за Мадагаскар на голям турнир въобще. Той откри резултата при равенството 2:2 с Гвинея. Малгашът записа пълни 90 мин и при победите над Бурунди и Нигерия.

Така Анисе имаше солидна заслуга тимът му да си осигури първата позиция в групата.

Така при дебюта си в турнира за купата на Африка Мадагаскар ще играе на 1/8-финалите. Съперник в тази фаза на Анисе и компания ще е Демократична република Конго.

Двубоят е в неделя от 19 ч.

Ето и идеалния отбор на груповата фаза: Ахмед ел Шенави (Ег) - Ахмед ел Мохамади (Ег), Яя Банана (Кам), Ахмед Хегази (Ег), Ашраф Хакими (Мар) - Анисе Абел (Мадаг), Исмаил Бенасер (Алж), Рияд Марез (Алж) - Джордан Аю (Гана), Мохамед Салах (Ег), Садио Мане (Сен).

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.