Гръцката полиция арестува сириец и българка заради фалшиви документи за мигранти

https://mreja.bg/komentar/grackata-policiya-arestuva-siriec-i-balgarka-zaradi-falshivi-dokumenti-za-migranti/78273 Mreja.bg
Гръцката полиция арестува сириец и българка заради фалшиви документи за мигранти


Гръцката полиция арестува сириец и българка, които бяха заловени с множество фалшиви паспорти и документи за самоличност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Смята се, че двамата са продавали документите на мигранти на цена по 5000 евро. Арестите са извършени в Атина в петък, но съобщението за тях беше публикувано вчера.

Освен гръцки и шведски паспорти бяха открити български и гръцки документи за самоличност, лаптоп, таблет, машина за ламиниране, флашки с информация и листове пластмаса. Ако бяха успели да продадат подготвените документи, двамата са щели да спечелят близо един милион евро.

Сириецът е на 41 години и вече е излежавал присъда за подобна дейност, но неотдавна е бил освободен. При влизането на полицията в апартамента 44-годишната жена се опитала да изхвърли през балкона няколко документа и лаптоп.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.