Глобиха българин за неправилно паркиране в Швеция, без да е бил там

https://mreja.bg/komentar/globiha-balgarin-za-nepravilno-parkirane-v-shveciya-bez-da-e-bil-tam/78375 Mreja.bg
Глобиха българин за неправилно паркиране в Швеция, без да е бил там


68-годишен мъж получи глоби за неправилно паркиране в Швеция, без да е ходил в тази държава, съобщи Нова телевизия. Наложените санкции в размер на над 500 лева са за автомобил, който мъжът продал преди шест години.

Превозното средство вече е собственост на мъж от село Петко Каравелово. Продажбата е извършена по правилата - с договор пред нотариус. ”Договорът съм представил в местни данъци и такси в общината и в КАТ – регистрация на гише. С това мисля, че съм приключил”, сподели той.

Оказва се, че не е приключил. Шест години по-късно куриер му носи писмо с електронен фиш за неправилно паркиране във… Стокхолм. „Глобата е в размер на 76 лева и стотинки в български пари или 400 шведски крони”, допълни още Райков.

Той твърди, че не е стъпвал никога в шведската столица. Търновецът проверява статуса си във фирмата доставила му глобите от Швеция. И се оказва, че има и още шест акта или електронни фиша по 76 лв.всеки.

Във фишовете фигурира само неговото име и номерът на продадения автомобил. Оказва се, че Райко Райков не е заличен като собственик, а купувачът е добавен като втори собственик на автомобила. ”По закон трябва новия собственик да си го регистрира на негово име, но той не го е направил тогава. Човекът е от Петко Каравелово и никога не съм го виждал след продажбата”, коментира още Райко.

Мъжът подава жалба в Районната прокуратура във Велико Търново и до фирмата, от която получава известие за глобите. „Според нашите закони съм си свършил задълженията. А това, че някой в Пътна полиция – Търново не си е свършил работата, трябва те да си търсят виновния”, обясни още възрастният мъж.

От полицията във Велико Търново отказаха коментар, тъй като прокуратурата се била заела с казуса. А притесненията на търновеца са, че може да получи и заповед за екстрадиция, но е категоричен, че няма да плаща чужди глоби.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.