Френски хеликоптер е бил поразен от картечен огън в Мали в средата на юни

https://mreja.bg/komentar/frenski-helikopter-e-bil-porazen-ot-kartechen-ogan-v-mali-v-sredata-na-yuni/78128 Mreja.bg
Френски хеликоптер е бил поразен от картечен огън в Мали в средата на юни


Френски военен хеликоптер е бил поразен от картечен огън в средата на юни и е кацнал принудително в североизточната част на Мали, съобщи Радио Франс ентернасионал, предаде Франс прес.

Френският генерален щаб съобщи тогава единствено, че летателната машина тип "Газела" е трябвало да направи аварийно кацане по време на антиджихадистка операция, водена с помощта на малийските и нигерските сили, на границата между Мали и Нигер, предаде БТА.

Но според радиото хеликоптерът е бил улучен с картечница "Калашников-ПКМ" с калибър 7.62, което е довело до пожар и загуба на мощност на мотора. Това е наложило принудително кацане на машината в близост до бойни действия. Двама души, включително пилотът, са били ранени при тежкото кацане. Друг хеликоптер се е притекъл на помощ на пострадалите.

Генералният щаб не пожела да коментира или да потвърди тези информации, посочи АФП.

Двайсетина джихадисти са били убити или заловени при тази операция.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.