Фенове на Майкъл Джексън защитават във френски съд опетнената му памет

https://mreja.bg/komentar/fenove-na-maykal-dzheksan-zashtitavat-vav-frenski-sad-opetnenata-mu-pamet/78463 Mreja.bg
Фенове на Майкъл Джексън защитават във френски съд опетнената му памет


Фенове на Майкъл Джексън заведоха дело във Франция за опетняване на паметта му срещу мъжете, които твърдят, че са негови жертви във филма "Да напуснеш Невърленд", съобщиха АФП и Ройтерс.

Делото е заведено в Орлеан. Съдебното решение ще бъде обявено на 4 октомври.

Фен групите искат символично обезщетение от 1 евро. Те водят делото във Франция, защото тамошното законодателство осигурява защита срещу клевета след смъртта, за разлика от британското и американското, предава БТА.

Три фен групи обвиняват Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, че са опозорили Майкъл Джексън в документалния филм. Техният адвокат Еманюел Людо сравни твърденията на двамата мъже с "истинско линчуване" на Майкъл Джексън, който почина през 2009 г.

Робсън и Сейфчък не се явиха в съда и не са упълномощили адвокати да ги представляват.

В документалния филм "Да напуснеш Невърленд" двамата мъже казват, че Майкъл Джексън им е посягал в началото на 90-те години на миналия век, когато са били на 7 и 10 години. През 2005 г. Кралят на попа беше оправдан по обвинения за непристойно поведение с друго момче и семейството му хули.

Документалният филм, излъчен по телевизия НВО по света и М6 във Франция, предизвика голямо възмущение от морала на покойния певец. Пострада музикалното му наследство - много радио станции престанаха да излъчват песните му, в епизод от "Семейство Симпсън" беше изтрит гласът му, а "Луи Вюитон" изтегли посветени на него артикули от лятната си колекция мъжка мода.

Адвокат Людо е уверен, че ще спечели делото.

"Във Франция не може да петниш паметта на мъртвите" - заяви той.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.