Ердоган свиква днес Заседание на кабинета, обсъждат закупуването на руските С-400

https://mreja.bg/komentar/erdogan-svikva-dnes-zasedanie-na-kabineta-obsazhdat-zakupuvaneto-na-ruskite-s-400/78438 Mreja.bg
Ердоган свиква днес Заседание на кабинета, обсъждат закупуването на руските С-400


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес ще свика заседание на кабинета, на което ще бъдат обсъдени редица важни въпроси, сред които купуването от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, съобщава в. "Хюриет".

Очаква се на заседанието да бъде дискутирано функционирането на президентската система в Турция, която бе въведена преди една година.

Ердоган ще информира министрите за подробности от разговорите му по време на срещата на върха на Г-20 в Япония и най-вече за срещата му с президента на САЩ Доналд Тръмп.

Очаква се Ердоган да внесе яснота във връзка с коментара му, направен наскоро, звучащ по следния начин: "След връщането ни от Япония и Китай ще имаме някои добри новини за икономиката", пише "Хюриет".

Стратегията на Турция във връзка с купуването на системите С-400 и възможните последици от това също ще бъдат обсъдени, отбелязва изданието.

Друга важна тема на заседанието ще бъдат резултатите от повторението на изборите за кмет в Истанбул, на които спечели Екрем Имамоглу от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП).

В. "Хюриет" съобщава, че на 11 юли се очаква Ердоган да свика заседание на Централния управителен съвет на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Има вероятност на заседанието да бъдат взети решения за промени в структурата на партията заради загубата на кметските избори в Истанбул.

В информации, озаглавени "Турция е стратегически партньор" ("Ортадогу"), "Сътрудничеството е на стратегическо ниво" ("Йени шафак"), "Работим за стабилност" ("Милят"), турските издания цитират на първите си страници руския президент Владимир Путин, който вчера прие в Кремъл новия турски посланик в Москва.

Путин получи вчера акредитивните писма от новия посланик на Турция Мехмет Самсар.

Руско-турското сътрудничество е достигнало "стратегическо ниво". Поддържам "постоянен контакт" с турския ми колега Ердоган, заяви Путин, цитиран от "Ортадогу".

Руският президент изтъкна, че Русия и Турция реализират много стратегически важни проекти и добави, че важен фактор за международната стабилност са координираните усилия на Москва и Анкара за нормализиране на ситуацията в Сирия, пишат днес турските вестници.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.