Експерт: Морската вода е с отлично качество

https://mreja.bg/komentar/ekspert-morskata-voda-e-s-otlichno-kachestvo/78530 Mreja.bg
Експерт: Морската вода е с отлично качество


Регионалната здравна инспекция в Бургас провери качеството на морската вода на три плажа по Южното Черноморие – в Бургас, в Черноморец и в Слънчев бряг. За два от тях са получени сигнали от туристи за миризма с неустановен произход, предаде Би Ти Ви.

От РЗИ уточняват, че често външният вид на водата не винаги кореспондира с микробиологичните резултати.

Част от туристите споделят, че в морето има щипалки, но това е доказателство, че водата е чиста. За други обаче тя е мътна и избягват да се къпят.

„36 часа след взимането на проба, резултатите са отлични. Трите проби показват, че няма замърсяване на водата и съответстват на изискванията за отлично качество. Тази година се наблюдава подобряване на качеството на водата на територията на Бургаска област”, каза д-р Мариана Кофинова от РЗИ – Бургас.

Експертът от екоинспекцията допълни, че плажовете с отлично качество на водата са 30, а останалите са с добро качество.

През последните няколко години има подобрение на инфраструктурата на Черноморието, бяха подобрени пречиствателните станции – това явно се е отразило на качеството на водата. Не трябва да изключваме и фактора природа”, допълни д-р Кофинова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.