Дейвид Липтън заема временно мястото на Кристин Лагард, номинира за шеф на ЕЦБ

https://mreja.bg/komentar/deyvid-liptan-zaema-vremenno-myastoto-na-kristin-lagard-nominira-za-shef-na-ecb/78380 Mreja.bg
Дейвид Липтън заема временно мястото на Кристин Лагард, номинира за шеф на ЕЦБ


Първият заместник-ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Дейвид Липтън временно ще изпълнява задълженията на управляващата директорка на фонда Кристин Лагард, която вчера беше номинирана от лидерите от ЕС за шеф на Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Лагард, която е бивш финансов министър на Франция, заяви по-рано вчера, че за нея е чест да приеме номинацията от Брюксел. "Временно реших да прекратя своите задължения" като шеф на МВФ през периода на номинациите на ръководството на ЕЦБ , написа тя в Туитър.

"Ние приемаме решението на г-жа Лагард да прекрати временно задълженията си в МВФ /.../. Напълно сме уверени в способностите на Дейвид Липтън да изпълнява задълженията на управляващ директор на МВФ", се посочва в комюнике на институцията, базирана във Вашингтон.

Лагард, чиято кандидатура начело на ЕЦБ трябва да бъде утвърдена от Европарламента, ще смени на поста италианеца Марио Драги на 1 ноември т.г.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.