Десетото издание на инициативата „Лято в библиотеката“ стартира в Луковит

https://mreja.bg/komentar/desetoto-izdanie-na-iniciativata-lyato-v-bibliotekata-startira-v-lukovit/78408 Mreja.bg
Десетото издание на инициативата „Лято в библиотеката“ стартира в Луковит


Кръгла годишнина отбеляза традиционната инициатива „Лято в библиотеката“ в град Луковит, организирана от местното НЧ „Съзнание 1895“.

Десетото издание стартира на 2 юли 2019 г. в читалнята на библиотеката, която се превърна в импровизирано телевизионно студио. Учениците Ирен Томова и Петър Гърмодолов влязоха в ролята на водещи на телевизионната програма. В рубриката „Спомени, спомени…“ дългогодишният доброволец в библиотеката – студентката Нина Стойнева, направи ретроспективна презентация на инициативата в снимки. Деца от различни възрасти се включиха като репортери, актьори и танцьори в тематичните емисиите „Ученически неволи“, „От мястото на събитието“, „Криминална хроника“, „Музикална кутия“ и „Прогноза за времето през лятната ваканция“.

Официалното откриване бе подготвено от библиотекарите Румяна Петкова и Искра Йорданова, които ще провеждат и тематичните занятия всеки вторник и четвъртък през настоящия месец юли. Децата участници получиха комплекти с материали, които ще използват през предстоящите часове.

Инициативата „Лято в библиотеката“ се провежда с подкрепата на Община Луковит и вече 10 години популяризира четенето сред децата, подпомага тяхното творческо развитие, стимулира интереса им към научните постижения и усета им към изкуството.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.