Ден първи от българското проклятие над Мексико

https://mreja.bg/komentar/den-parvi-ot-balgarskoto-proklyatie-nad-meksiko/78472 Mreja.bg
Ден първи от българското проклятие над Мексико


5 юли. Датата, която всеки фен на Мексико не забравя. Защото преди 25 години стартира българското проклятие над ацтеките. Което се оказа доста силно. За разлика от нас те участват на всяко световно, но спират на 1/8-финал. Където се удариха в България на “Джайънтс Стейдиъм” в Ню Йорк.

Положението в нашия тим е, меко казано, напрегнато. Наказани са цели трима титуляри на Димитър Пенев - Трифон Иванов, Цанко Цветанов и Златко Янков. Докато за мястото на Цанко имаме Илиян Киряков, а за това на Фара - Даниел Боримиров, то в центъра на защитата сме без алтернатива на великия Туньо.

Причината е, че единственият на този пост е Николай Илиев. Който е в невероятен конфликт с бившите си съотборници в “Левски” Борислав Михайлов и Наско Сираков.

Димитър Пенев призна, че в момента, в който е привикал защитника на разговор, другите двама вече чакали пред вратата да му потвърдят, че няма да играят, ако Илиев влезе на терена.

И вечерта почти преди мача д-р Димитър Гевренов просто ей така вмъква репликата, че Ивайло Йорданов много добре играе с глава. И следва историческата среща с голмайстора на “Спортинг” (Лисабон) и треньора. “Ивайло, вярно ли е, че не можеш да играеш с глава”, е репликата на Пената. След което следва тирада от страна на самоковеца колко голове е вкарал с глава, срещу кой и как му върви. Но онемява, когато чува - добре, значи утре играеш централен защитник с Хубчев!

Преди мача всичко е Стоичков - Хорхе Кампос. Двамата се заяждат здраво, дори в един момент Камата леко се разконцентрира в цялата ситуация.

Това обаче не му пречи още в 6-ата минута, след като получава пас точно от Ивайло Йорданов, да прониже приятеля със свиреп удар в горния десен ъгъл.

В 16-ата обаче сирийският рефер Джамал Ал-Шариф решава, че трябва да свири дузпа за уж нарушение на Емил Кременлиев срещу Луис Алвес Саге. И вдига жълт картон на българина, което за малко не се оказва фатално. От бялата точка Алберто Гарсия Аспе изравнява.

Малко след това защитникът на мексиканците Марселино Бернал се оплита в мрежата след корнер и троши обтегача на мрежата. Домакините сменят цялата врата.

В 50-ата минута Ал-Шариф вдига втори жълт картон на Кременлиев и така за втори пореден двубой оставаме с 10 човека на терена.

Мачът отива в продължения след 1:1. В 104-ата минута Пенев пуска на терена Бончо Генчев на мястото на Наско Сираков. Секунди преди края и Емил Костадинов напуска, за да влезе Петър Михтарски. Мисълта е ясна, готвим се за дузпите.

По жребий те се падат точно на счупената врата.

Първи бият мексиканците. Алберто Гарсия Аспе обаче праща топката в облаците над Борислав Михайлов. Кампос обаче хваща удара на Красимир Балъков.

Михайлов отразява удара на счупилия вратата Бернал. С хладнокръвие Бончо Генчев праща Кампос в другия ъгъл и открива резултата. Следва Хорхе Родригес Ескивел. И Михайлов заковава топката в ръцете си. Най-младият в състава ни Даниел Боримиров прави 2:0. Клаудио Суарес Санчес намалява, но и Йордан Лечков е безгрешен и България триумфира!

Христо Стоичков е бесен, защото трябва да изпълнява петата дузпа, но просто до него не се стига. И два дни се муси на треньорите. Но целта е постигната. Отиваме на Германия и отново в Ню Йорк.

В събота в хартиеното издание четете интервю с героя от мача с Мексико и президент на БФС Борислав Михайлов - ексклузивно за “24 часа”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.