Дават до 100 000 лева на инвалид за ремонт на жилище

https://mreja.bg/komentar/davat-do-100-000-leva-na-invalid-za-remont-na-zhilishte/78241 Mreja.bg
Дават до 100 000 лева на инвалид за ремонт на жилище


Държавата ще дава между 12 и 100 хил. лв. на хората с увреждания, за да направят жилищата си достъпни. Това е заложено в проект на Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност, който е публикуван за обществено обсъждане.

Проектите ще се оценяват и одобряват на конкурсен принцип по точки. Кандидат може да е собственик на индивидуална жилищна сграда, който е с увреждане или в чието семейство има инвалид. Помощ могат да искат и хора с увреждания с апартаменти, но чрез сдружение, учредено и вписано по Закона за управление на етажната собственост.

По програмата може да се кандидатства и за лична мобилност. Право на тази помощ обаче имат хора с трайни увреждания на ръцете или краката с доказан ТЕЛК. Парите ще са до 8000 лв., като те ще се дават за преустройство на автомобили. Условията за помощите са желаещите да нямат публични задължения, подлежащи на принудително събиране към държавата или общините.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.