Дариткова: Дебатът за субсидиите е важен, но той не се осъществи по същество

https://mreja.bg/komentar/daritkova-debatat-za-subsidiite-e-vazhen-no-toy-ne-se-osashtestvi-po-sashtestvo/78506 Mreja.bg
Дариткова: Дебатът за субсидиите е важен, но той не се осъществи по същество


Категорично не смятам, че субсидията е основното, което държи политическите партии живи и съм убедена, че големите политически партии би следвало да се справят с всяко предизвикателство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред Би Ти Ви. 

"Политическите партии би следвало да чуват гласа на хората, защото ние се позоваваме на този глас, референдумът, 2 милиона и половина българи прецениха, че партиите би следвало да се справят да предлагат политики с такава субсидия. Ние чухме гласа на народа още през 2017 г.", каза Дариткова. И допълни: 

"Трябва да се следи настроението на обществото към партиите. Ниската избирателна активност на последния европейски вот беше един такъв знак за нас. Този дебат е важен, но той не се осъществи по същество, защото всички спориха за размера – лев, 11 лева, никой не изложи конкретно какво означава нормален живот на една партия", заяви Дариткова.

"Избрахме 1 лв, защото това беше решението на българските граждани. Очакваше се да се чуе в този дебат необходимостта от това партиите да финансират определени свои дейности – да имат офиси, да поддържат контакти с хората по места, затова ние приехме допълнителни решения да се улеснят тези неща, например предоставянето на офиси безплатно от общините и държавата. Дебатът може да продължи. Трябва сериозно да се прегледа и Закона за политическите партии", каза още Дариткова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.