Далай Лама: Ако жена ме наследи, да е привлекателна. - Извини се за коментара, бил сексистки

https://mreja.bg/komentar/dalay-lama-ako-zhena-me-nasledi-da-e-privlekatelna-izvini-se-za-komentara-bil-seksistki/78382 Mreja.bg
Далай Лама: Ако жена ме наследи, да е привлекателна. - Извини се за коментара, бил сексистки


Далай Лама поднесе вчера извиненията си за коментар, който бе възприет като сексистки, след като заяви в интервю за Би Би Си, че ако жена трябва да го наследи, то тя трябва да бъде "привлекателна", предаде Франс прес.

Тибетският духовен лидер съжалява много, че хората са се почувствали наранени от това, което е казал и поднася най-искрените си извинения, се казва в изявление на пресслужбата на Далай Лама.

Случва се понякога спонтанни изказвания, които могат да бъдат забавни в даден културен контекст, да изгубят хумористичния си характер при превода, допълни БТА.

В интервюто за Би Би Си, разпространено миналата седмица, Тензин Гяцо (истинското име на Далай Лама - б.р.) бе помолен да коментира свои изявления от миналото, когато той казва, че е отворен към идеята следващият Далай Лама да е жена, при условие че тя е привлекателна.

"Ако има жена Далай Лама, тя трябва да бъде по-привлекателна (от мен)", каза в интервюто тибетският духовен лидер, придружавайки това изказване с обичайния си закачлив смях. Тогава интервюиращата го журналистка му заяви, че душевността доминира над външния вид, на което Далай Лама отвърна, че според него и двете са от значение.

Тези думи бяха разкритикувани от някои като сексистки. Пресслужбата на Далай Лама пояснява, че през дългия си живот той винаги е поставял акцента върху необходимостта за хората да се свързват на едно по-дълбоко ниво, вместо да бъдат заложници на външния вид.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.