Цацаров за Апартаментгейт: Когато НАП приключи проверките, ща е ясно дали има престъпление

https://mreja.bg/komentar/cacarov-za-apartamentgeyt-kogato-nap-priklyuchi-proverkite-shta-e-yasno-dali-ima-prestaplenie/78148 Mreja.bg
Цацаров за Апартаментгейт: Когато НАП приключи проверките, ща е ясно дали има престъпление


Когато НАП приключи проверките и ги върне на прокуратурата, ще стане ясно има или няма престъпление, на първо място данъчно.

Това коментира главния прокурор Сотир Цацаров по повод приключилите проверки на 11 души от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ПКОНПИ) за конфликт на интереси.

Той е в парламента, където с представляващия (Висш съдебен съвет) ВСС Боян Магдалинчев, главният съдебен инспектор Теодора Точкова и двамата шефове на върховни съдилища Лозан Панов и Герги Чолаков представят годишни отчетни доклади на институцииите, които рководят.

Цацаров добави още, че проверката за конфликт на интереси няма нищо общо с проверката, която се извършва от прокуратурата, възложена на НАП.

Той обясни още, че преписката за Лозан Панов е изпратена в Инспектората на ВСС, тъй като това е институцията, която може да проверява за конфликт на интереси магистратите.

На 19 юни КПКОНПИ приключи проверката по отношение на 11 души и не установи нарушение на закона.

Сред тях бяха Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Николина Анггелкова.

"Антикорупция" не отйкри нарушение на закона и конфликт на интереси. По отношение на Лозан Панов материалите бяха изпратени в Инспектората на ВСС.

При представянето на своя доклад шефът на ВКС посочи, че в страната трябва да има само едно военно съдилище и един военно-апелативен съд.

В страната военните съдилища са три - в София , Пловдив и Сливен, а военно-апелативният съд е един - в София.

Неговата идея разгневи Павел Шопов от "Атака", който го обвини, че опитва да направи малък конституционен преврат.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.