Буря помете мидената ферма край Каварна (Видео+снимки)

https://mreja.bg/komentar/burya-pomete-midenata-ferma-kray-kavarna-videosnimki/78522 Mreja.bg
Буря помете мидената ферма край Каварна (Видео+снимки)


Мощна лятна буря се изви днес следобед в района на село Българево край Каварна. В рамките на няколко минути вилня силен ураганен вятър с дъжд, разказаха свидетели.

Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети на заведения на открито в района, сред които и известната мидена ферма "Дълбока", която се намира на брега на морето. Туристите са се разбягали от плажа, съобщава dir.bg.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки и видео.

Междувремененно бедственото положение във Ветрен остава и днес. Бурята и силният дъжд вчера следобед подкопаха основите на асфалта по главната улица.

Вече четвърта година пътят е само с основен слой асфалт. Според кмета на Ветрен това е трябвало да направят от Агенция "Пътна инфраструктура", тъй като подкопаната от дъжда улица е част от републиканската пътна мрежа. В града няма цялостно изградена канализация, предаде БНТ. В същото време Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е изискал от община Септември финансова обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа на територията на Ветрен преди поройните дъждове през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.