Брауни с парченца шоколад

https://mreja.bg/komentar/brauni-s-parchenca-shokolad/78171 Mreja.bg
Брауни с парченца шоколад


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Всички обичат брауни, а ако към тях прибавим малко сладолед и свежи плодове, тогава ще получим неустоима за лятото комбинация”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

l 3 яйца

l 5 с.л. захар (кафява или комбинация от бяла и кафява)

l 1 пакетче (125 г) краве масло

l 150 г натурален шоколад

l 3 с.л. натурално какао

l 3 с.л. брашно

l 1 ч.л. бакпулвер

l 200 г ванилов сладолед

l пресни или замразени плодове по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Добавяме разтопеното и охладено масло. Разбъркваме отново. Сипваме към сместа половината шоколад, който предварително сме разтопили.

Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и пресятото какао и разбъркваме с помощта на шпатула или дървена бъркалка. Останалия шоколад натрошаваме на средно големи парченца и също добавяме към сместа.

Покриваме дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене. Печем за около 10 мин в предварително затоплена фурна на 170 градуса с вентилатор.

Получаваме брауни с много приятна текстура, тъй като парченцата шоколад остават цели, а тестото е меко и лепкаво отвътре. Поднасяме със сладолед и гарнираме с плодове по избор.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.