Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Всички обичат брауни, а ако към тях прибавим малко сладолед и свежи плодове, тогава ще получим неустоима за лятото комбинация”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
l 3 яйца
l 5 с.л. захар (кафява или комбинация от бяла и кафява)
l 1 пакетче (125 г) краве масло
l 150 г натурален шоколад
l 3 с.л. натурално какао
l 3 с.л. брашно
l 1 ч.л. бакпулвер
l 200 г ванилов сладолед
l пресни или замразени плодове по избор
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Добавяме разтопеното и охладено масло. Разбъркваме отново. Сипваме към сместа половината шоколад, който предварително сме разтопили.
Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и пресятото какао и разбъркваме с помощта на шпатула или дървена бъркалка. Останалия шоколад натрошаваме на средно големи парченца и също добавяме към сместа.
Покриваме дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене. Печем за около 10 мин в предварително затоплена фурна на 170 градуса с вентилатор.
Получаваме брауни с много приятна текстура, тъй като парченцата шоколад остават цели, а тестото е меко и лепкаво отвътре. Поднасяме със сладолед и гарнираме с плодове по избор.
Източник: https:www.24chasa.bg