Братът на Наим Сюлейманоглу тренира актьора, който ще го изиграе във филма за него

https://mreja.bg/komentar/bratat-na-naim-syuleymanoglu-trenira-aktyora-koyto-shte-go-izigrae-vav-filma-za-nego/78492 Mreja.bg
Братът на Наим Сюлейманоглу тренира актьора, който ще го изиграе във филма за него


"Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу" е заглавието на игралния филм, който снима турският режисьор Йомер Феайзиоглу и който е посветен на легендарния щангист. Сценарият, чийто автор е Баръш Пирахсан, е по биографична книга на брата на Наим - Мухаррем Сюлейманоглу, щангист и треньор.

Мухаррем Сюлейманоглу лично тренира за ролята изпълнителя на главната роля - 20-годишния Хаят Ван Ек от турско-холандски произход. От продуцентския екип твърдят, че Хаят Ван Ек поразително приличал на Наим, поради което е бил ангажиран за главната роля, предава БТА.

Хаят Ван Ек ще пресъздаде на екрана паметни събития от спортната кариера на Наим, която изобилства с ненадминати от никой друг щангист постижения.

Приятелите от детските години наричали Наим по прякор Калемендо, на името на герой от детските комикси, заради нисичкия му ръст, но в същото време го боготворели, защото бил смел, умен и находчив. Най-популярният прякор, с който обаче е известен Наим, е Джобният Херкулес, и той е послужил и за заглавие на филма, обяснява сценаристът.

Трикратният олимпийски шампион, единственият засега в света щангист, който е вдигал щанга, три пъти по-тежка от собственото му тегло, започва да тренира на 10 годишна възраст, въпреки че началната възраст за тежката атлетика при децата е 13 години. Тогава той тежал 22 кг.

Батухан Давутоглу и Дениз Али Джанкорур пресъздават живота и тренировките на Наим в първите години от кариерата му, които започват в България. Мухаррем тренира и тях.

Филмът, посветен на паметта на именития щангист, се снима в България, Турция и Азербайджан.

Премиерата на филма се предвижда да бъде на 25 октомври т.г. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.