28-годишна даде 22 000 лв. на телефонни измамници

https://mreja.bg/komentar/28-godishna-dade-22-000-lv-na-telefonni-izmamnici/78316 Mreja.bg
28-годишна даде 22 000 лв. на телефонни измамници


Двайсет и осем годишна русенка е поредната жертва на телефонни измамници, след като дала 22 000 лева на престъпниците. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

Тя била подлъгана чрез познатата схема за подпомагане на органите на реда при залавяне на телефонни измамници. Жената била потърсена на домашния й телефон от мъж, който отправил заплахи към нея и близките й. Малко по-късно последвало ново обаждане от друг, който й се представил за полицай. Той обяснил, че се провежда операция по задържането на измамници. Мъжът я уверил, че ще бъдат арестувани хората, които я заплашват. Жената трябвало да съдейства, като даде всички пари, които има в дома си, а след приключване на полицейската операция, щели да й ги върнат.

По нареждане на псевдополицая русенката сложила сумата от 22 000 лева и лични документи в чанта, която оставила до стълбите на църква в Русе.

По случая се води разследване.

Според отчета на областната дирекция на МВР през миналата година в Русенско са били извършени 40 телефонни измами за 354 755 лева. В резултат на активните действия на полицията са предотвратени щети от този вид престъпление за около 120 000 лева и за повече от 11 000 евро, включително и на чужденци от съседни държави.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.