10 нападения на мечки за месец в Смолянско

https://mreja.bg/komentar/10-napadeniya-na-mechki-za-mesec-v-smolyansko/78178 Mreja.bg
10 нападения на мечки за месец в Смолянско


10 сигнала за нападение на мечки над селскостопанско имущество са били проверени от екоинспекцията в Смолян от началото на м.юни. Четири от щетите са нанесени в района на община Баните, в землищата на селата Сливка и Дебеляново. Останалите щети са регистрирани в района на Чепеларе, Сатовча, Смилян и Мадан.

Последният сигнал е от вчера за нападение на мечка над стадо овце в село Буйново. При последваща проверка е установена липсата на още две овце от същото стадо. При предприетите обходи на местността овцете не са открити, но мечката е била на място. Тя е прогонена, съвместно с горска полиция. Заради зачестилите нападения на проблемните видове мечки в населените места в община Баните, както и в село Буйново съответните горски стопанства ще предприемат законови мерки, съобразно компетенциите си.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.