10 градуса надолу и дъждове в сряда, хладно остава до неделя

https://mreja.bg/komentar/10-gradusa-nadolu-i-dazhdove-v-sryada-hladno-ostava-do-nedelya/78556 Mreja.bg
10 градуса надолу и дъждове в сряда, хладно остава до неделя


Проникване на по-хладен въздух над страната започна още в нощта срещу понеделник след жежката първа седмица на юли. Към 15 ч вчера температурите по места достигнаха 36 градуса, макар рекорди да не бяха регистрирани, съобщи за “24 часа” синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

По-студеният фронт идва от северозапад, като се очакваше още тази нощ на места по Дунава да превали и прегърми. Днес преди обед валежи ще има в Северна и Западна България, а следобед - в Рило-Родопската област. Но още следобед почти в цялата страна пак ще грейне слънце.

Захладняването в първия ден от седмицата няма да е сериозно - очакваните температури са от 28 до 33 градуса, а в района на Сандански и Петрич все така 35-36°. Но по морето краткотрайни превалявания ще прекъсват плажуването.

Във вторник остава слънчево в по-голямата част от деня, валежи с гръмотевици се очакват отново в Рило-Родопската област. По-интензивни превалявания с локални градушки не са изключени в Североизточните райони. По-сериозно ще вали в сряда, тогава почва чувствително понижение на температурите с 10-ина градуса на места - ще са от 20-22° градуса на запад до все още 28-30° на югоизток. В четвъртък започва подобрение, но в Източна България и по Черноморието до обяд остава облачно и с превалявания. Следобед над цялата страна ще се установи слънчево, но прохладно и ветровито време, с температури между 22 и 27 градуса.

В петък ще се затопля, ще е предимно слънчево и без валежи. Вятърът ще отслабне, очакват се от 25 до 30°. Подобни условия ще има и през следващите почивни дни, с леки заоблачавания. В неделя на много места ще превали и прегърми.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.