Мрежа

КНСБ подкрепи Йорданка Фандъкова за кмет на София

0 1

Днес КСНБ подписа споразумение за подкрепа с кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС. Синдикатът застава зад кандидатурата на Йорданка Фандъкова с очаквания за нов успешен мандат и още по-резултатно социално партньорство, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Всички федерации на КНСБ застанаха зад кандидатурата на Фандъкова за кмет на София. В мотивите за подкрепата те изтъкаха постигнатите резултати в управлението на града, активният социален диалог със Столична община, отговорността и морала на Йорданка Фандъкова, предават от пресцентъра на ГЕРБ.

„Фандъкова е гарант за устойчивото развитие на образованието, гарант за непрекъснато повишаващите се грижи за децата и за повишаване статуса на българския учител“, това казаха представителите на най-голямата федерация – Съюза на българските учители.

Споразумението, което беше подписано, съдържа конкретни ангажименти и политики в сферите социален диалог, повишаване на заетостта, развитие на човешките ресурси, борба с бедността, образование, здравеопазване, подобряване на административното обслужване, развитие на обществения транспорт и транспортната инфраструктура.

По искане на КНСБ към Столичната община ще бъде сформиран Съвет за консултации и тристранно сътрудничество.

„Благодаря ви за партньорството и диалога. За мен решаването на проблемите зависи от активния диалог, какъвто с вас винаги сме имали. Знаете, че никога не съм поемала ангажименти без ясна сметка за реалните възможности. Не поемам ангажименти, които не мога да изпълня. В следващият мандат трябва да работим за развитие на икономиката, защото градът заработи, завъртяхме колелото на икономиката. За 10 години удвоихме бюджета без да вдигаме данъци и такси. Това става с финансова дисциплина и работа. Инвеститорите идват там, където има предвидимост, стабилност, по-добра инфраструктура и образовани кадри. Нашата голяма цел сега е да привлечем стратегически инвеститор за София“, каза Йорданка Фандъкова по време на срещата със синдикатите.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 6