Мрежа

Кметът на Перник ще настоява РЗИ ежедневно да казва за качеството на водата

0 215

Четвърти ден продължава водната криза в Перник и околността. Вчера стана ясно, че водата от язовир „Долна Диканя“ не е годна за пиене, тъй като първата проба показва наличие на салмонела.

Предстои да излезе втората проба.

Така язовир „Студена“ засега остава единственият източник на питейна вода.

Кметът Станислав Владимиров заяви пред БНТ, че е провел две срещи със заместник-министъра Николай Нанков, като е получил уверение, че в най-кратки срокове ще има общо събрание на ВиК дружеството, за да бъде назначено ново ръководство.

„Ефектът от водния режим засега не е такъв, какъвто всички ние желаем и такъв, какъвто трябва да е по изискванията на МОСВ – да се ограничим в рамките на разход на питейна вода от язовир „Студена“ в 1 млн. кубика месечно.

Засега не сме в тези параметри. С допълнителни аварийни екипи, с вливането на повече вода в язовир „Студена“ от Владайския канал, се надяваме да се вместим в поставените цели, за да имаме питейна вода до април месец“, заяви Станислав Владимиров.

Той каза още, че му предстои среща с директора на РЗИ-Перник, като ще изиска ежедневно хората да бъдат информирани за качеството на питейната вода.

Граждани на Перник пък ще внесат подписка в МРРБ, с което ще настояват да бъде потърсена отговорност на отговорните за създалата се ситуация с водната криза.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 11 − 6 =