Мрежа

Кличко отвърна на Володимир Зеленски

Световноизвестният боксьор отказва да бъде въвличан в политически игри

0 322

Боксовата легенда и кмет на украинската столица Киев Виталий Кличко отвърна на критиките на президента на Украйна, като ясно заяви, че отказва да бъде въвличан в каквито и да е политически игри.

Володимир Зеленски отправи остра критика към властите в столицата, като ги упрекна, че не се справят достатъчно добре със задачата да разкриват подслони за хората останали в нужда. Политическият конфликт между централната и общинската власт идва в момент на масирани ракетни удари, а също и зимата наближава, което допълнително усложнява обстановката.

Центровете за настаняване на нуждаещи се осигуряват храна и легло на хората в затруднено положение.

Президентът заяви, че според него меко казано е нужна още много работа.

Кметът на украинската столица изнесе цифри, с които информира, че към момента има разкрити 430 центъра за настаняване на хора, като всички от тях имат отопление.

Според необходимостта могат да бъдат разкрити още 100, които са планирани и са в готовност. Те ще бъдат задействани в случай на извънредна необходимост, допълни кмета и бивш световен шампион по бокс.

Той призова за обединение на нацията и изяви мнение, отговори на президента, че не е хубаво за украинците въвличането в политически битки и разделения.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 62 − 53 =