Мрежа

Китай ще насърчи участието на чужди инвеститори на новата научно-технологична борса

0 322

Китай ще насърчи участието на чуждестранни инвеститори на новата научно-технологична борса в стил Nasdaq (известна с абревиатурата STAR), съобщи Лу Лей, заместник-директор на Държавното валутно управление на форум в Пекин този уикенд, предава Радио „Китай“.

По думите му, това ще бъде от полза за нормалното и стабилно действие на валутния пазар и откриването на капиталовата сметка на страната. Китай ще продължи да разширява и диверсифицира търговията си с чужди валути, подкрепяйки развитието на STAR борсата и насърчавайки участието в нея на чужди компании. „Нашата позиция е да насърчаваме отварянето на по-високо ниво на базата на предотвратяване и контрол на риска“, каза Лу Лей, коментирайки продължаващите реформите на валутния пазар в страната.

Целта на разумното управление на макрониво е поддържане на основна стабилност на валутния пазар и предотвратяването на системни рискове, възникнали от мащабното, нестабилно трансгранично движение на капитали, подчерта зам.-директорът. Пекин ще подобри регулациите за валутния пазар и ще поддържа ред в него, за да гарантира правата на потребителите и инвеститорите, добави Лу Лей.

През първите девет месеца на тази година оборотът на валутния пазар в Китай възлиза на 153,82 трилиона юана (21,9 трилиона долара), показват данни на Държавното валутно управление. Само през септември валутният пазар отчете оборот от 15,01 трилиона юана.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 59 + = 60