Мрежа

Китай: Подкрепата на чуждестранните експерти няма да бъде забравена

0 1

Китайският народ няма да забрави подкрепата и помощта на чуждестранните експерти в развитието на Китай през 70-те години от основаването на КНР, заяви китайският премиер Ли Къцян вчера по време на срещата в китайския парламент с чуждестранните експерти, които получиха наградата за приятелство. Тя се връчва ежегодно от китайското правителство за изключителен принос на чужденците към Китай. В срещата участваха и вицепремиерите Хан Джън и Лиу Хъ както и държавния съветник и външен министър Уан И, съобщава „Радио Китай“. 

Ли Къцян заяви, че през последните 70 години някои чуждестранни експерти са положили значителни усилия, за да помогнат на Китай да преодолее трудностите, докато други са представили модерни технологии, опит и управленски концепции. Китайският премиер отбеляза, че страната ще продължи да разширява международното сътрудничество в областта на технологичните иновации, и ще насърчи чуждестранни експерти да участват в научно-технологичните програми на страната.

Китай ще следва по-проактивна, отворена и ефективна политика при обучението на компетентни специалисти, ще осигури повече удобства за чуждестранните експерти във всички отношения и ще създаде пазарна, легализирана и международна бизнес среда, посочи Ли Къцян.

Наградените благодариха на китайския премиер и правителство, отправиха поздрави по случай 70-та годишнина от основаването на КНР и заявиха, че ще продължат да играят активна роля в модернизацията на Китай и напредъка на човечеството.

Общо 100 чуждестранни експерти от 31 държави бяха удостоени с тазгодишната награда за приятелство.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 4