Мрежа

Китай подготвя серия от мерки за насърчаване на потреблението

0 0

Китай ще облекчи рестрикциите върху покупките на автомобили, за да подкрепи продажбите в индустрията, като част от новия пакет политики за стимулиране на потреблението в страната, предава Радио „Китай“.

На районите с подобни ограничения им е наредено да облекчат или премахнат тези политики, се посочва в насоките, публикувани от Държавния съвет.

В ръководството са посочени 20 конкретни мерки в подкрепа на потреблението, сред които приложението на нови технологии, подобряване на инфраструктурата на търговските улици и ускоряване на развитието на веригите магазини за търговия на дребно.

Въпреки стабилното разширяване на местния пазар, страната все още е изправена пред много предизвикателства свързани с липсата на иновации при традиционните канали за продажба на дребно и недостатъчната доставка на стоки и услуги, се казва още в съобщението на Държавния съвет.

Целта на новите политики е да се разгърне потребителския потенциал в Китай и по-добре да посрещнат нуждите на китайските потребители.

Друга мярка, която се предвижда, е подкрепа за електронната търговия в селските райони на страна, за да могат фермерите да продават продукцията си в градовете.

Потреблението играе все по-голяма роля в китайската икономика, като е допринесъл с повече от 60% за ръста на БВП на страната през първата половина на годината.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.